Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita Krnov získala aktovky pro děti k nám i na Ukrajinu

Včera v dopoledních hodinách jsme opět s pracovníky Charity Krnov nakládali kamion v Jaroměřicích nad Rokytnou, tentokrát plný dětských aktovek a batůžků. Tento sponzorský dar od kožešinářského družstva Jihlava, s názvem SNAHA, nám zajistil pan poslanec Michal Ratiborský. Velice si jeho nadšení, ochoty a pomoci vážíme. Moc mu děkujeme i za zajištění kamionu od Kofoly, a.s., Krnov, bez kterého bychom neměli šanci odvézt 1 677 ks školních aktovek a 578 ks pytlíků na papučky. Všechny aktovky jsme ráno znovu složili z kamionu u nás na Žárech. Děkuji moc všem pracovníkům, kteří ochotně pomáhali. Aktovky budou předány dětem u nás a dětem na Ukrajině. Pro větší polovinu si na konci měsíce listopadu přijedou pracovníci z Generálního konzulátu České republiky ve Lvově a předají je školám na Ukrajině. Několik kusů odvezeme do našeho partnerského města Nadvirna na Ukrajině a ostatní jsou připraveny pro naše děti. Pokud o někom víte, prosím ozvěte se mi 725 104 441 nebo zavolejte na Charitu. Ráda vám potřebné množství předám.

Jsou opravdu moc krásné a nové ♥                                                                                              Monika Dudová

Z výtěžku Tříkralové sbírky 2018 zakoupeny oxygenátory

Oxygenátor zpříjemní život našim klientům, o které pečuje Charita Krnov v rámci Půjčovny kompenzační pomůcky.  3 tyto přístroje organizace zakoupila z výtěžku Tříkrálové sbírky 2018, všechny byly zakoupeny v hodnotě  63 tisíc korun.

Největší zájem je právě o oxygenátory,  kterých jsme měli doposud k dispozici  tři a ty jsou neustále vypůjčeny. Díky vám dárcům v době Tříkrálové sbírky jsme mohli zakoupit další, a tím pomůžeme vyřešit těžkou situaci klientů, kteří musejí být v současné době z důvodu okamžitého napojení na kyslík v nemocniční péči.

Výhodou tohoto oxygenátoru je uživatelsky snadná obsluha a ve srovnání se staršími kyslíkovými bombami zcela bezpečný provoz. Přístroj čerpá kyslík přímo ze vzduchu, nikoliv ze záložní kyslíkové bomby. Umožní nemocným pobyt v domácím prostředí v okruhu svých blízkých.

Příprava na svátek sv. Martina v Denním stacionáři

Pracovníci s uživateli Denního stacionáře se ve čtvrtek 8. 11. připravovali na přicházející svátek sv. Martina. K této příležitosti se  v neděli 11. listopadu v Krnově uskuteční Svatomartinská pouť. V 10 hodin začne v kostele sv. Martina slavnostní Mše svatá, a v 11:15 přijede před kostel sv. Martina na koni. A právě v tento den budou zúčastněným lidem rozdávány perníčky, které upekli a nazdobili uživatelé s pracovníky Denního stacionáře.

Sportovní dopoledne

Dne 6.11.2018 proběhlo v našem zařízení " Sportovní dopoledne". Aktivizační pracovnice připravily pro všechny klienty pestrý program a soutěže. Všichni si vyzkoušeli trefovat se hokejkou a míčkem do branky, házet míčem na koš, shazovat kuželky. Někteří zatloukali hřebíky kladivem do dřevěného špalku a šlo jim to výborně !

Nezapomnělo se ani na slalom, při kterém se závodníci snažili na lžičce udržet pingpongový míček. Do cíle dorazili všichni. Na závěr byla pro všechny připravena sladká odměna.

Halloween

Jedno říjnové dopoledne jsme věnovali přípravě Halloweenského svátku, často je považován za novodobý americký svátek, jeho tradice však sahá daleko do historie Evropy, Jeho původ najdeme v Irsku. Tam se spojila tradice křesťanské oslavy svátku Všech svatých, pocházející z Říma, se židovským zvykem slavit svátky již den dopředu. A tady je i původ názvu svátku Halloween, který vznikl spojením anglických slov All Hallows eve, což v překladu znamená Předvečer Všech svatých.

100 let Československa

V letošním roce si připomínáme 100. výročí vzniku Československa. Významné historické jubileum je spjato se dnem 28. října 1918, kdy byl vyhlášen samostatný československý stát. Pro Českou republiku je tento den státním svátkem a příležitostí k oslavám a vzpomínkovým akcím. I v našem domově jsme tento významný den připomněli našim uživatelům.

Charita Krnov přijme zdravotní sestru

Terénní ošetřovatelská služba

hledá posilu do týmu zdravotních sestřiček. Pokud jste samostatní, empatičtí a rádi pracujete s lidmi, pak jste naším člověkem.

Požadujeme:

• všeobecná zdravotní sestra
  • praxe min 3 roky u lůžka
  • řidičský průkaz sk. B
  • čistý trestní rejstřík
  • empatické jednání
  • fyzickou a psychickou zdatnost
  • práce na PC (základní znalost)
  • dobré komunikativní schopnosti
  • aktivní a zodpovědný přístup k práci
  • schopnost práce v týmu
  • kreativita a samostatnost
  • loajalita vůči církevní organizaci

Nabízíme:

• zajímavou, ale náročnou práci na celý úvazek
  • odpovídající finanční ohodnocení dle zařazení do mzdového tarifu
  • smlouva na dobu neurčitou – po zapracování lze poskytnout
  • bonusy/prémie, mobilní telefon, příspěvek na stravování, dovolená 5 týdnů, vzdělávací kurzy, školení
  • přátelský kolektiv
  • jednosměnný provoz  - pracovní doba PO – PÁ od 7:00 do 15:30 hod, víkendové služby 1x za měsíc

Předpokládaný nástup na uvedené pracovní místo od 1. ledna 2019

V případě zájmu o uvedené pracovní místo zašlete prosím motivační dopis s životopisem poštou na adresu:

Charita Krnov
Ředitelka – Bc. Monika Dudová
Hlubčická 297/3
794 01 Krnov

nebo e-mailem na adresu monika.dudova@krnov.charita.cz

Elektroinstalace se již projevuje

První prostory po elektroinstalaci se již pomali vracejí ke svým nerušeným aktivitám. Našim zájmem bylo nejdříve opravit elektřinu a osvětlení v prostorách Denního stacionáře, který denně navštěvují naši uživatelé. Provoz stacionáře nebyl po celou dobu probíhající rekonstrukce uzavřen.

MEZINÁRODNÍ DEN SENIORŮ

Na první den v měsíci říjnu připadá každoročně Mezinárodní den seniorů. Tento den je věnován našim rodičům, prarodičům, maminkám, tatínkům, babičkám a dědečkům. Zastavte se prosím na chvilinku, navštivte jej a udělejte jim radost. Třeba jen pohlazením, nasloucháním a časem, kterým jim budete věnovat. V mládí si nikdo z nás neuvědomuje a ani nepřipouští, že jednou budeme všichni staří a můžeme prožívat pocity smutku a samoty.

Všem seniorům přejeme krásně a v lásce prožité dny. Kolektiv pracovníků Charity Krnov

Kde není úcta vůči starým, není budoucnost pro mladé (papež František)

Oprava elektřiny stále probíhá

Prosíme vás všechny i nadále o trpělivost při vyřizování vašich požadavků. Oprava elektřiny stále v prostorách Charity Krnov pokračuje a to vše za plného provozu. Děkujeme i partě elektrikářů a řemeslníků, kteří nám v tomto vycházejí vstříc a snaží se nás co nejméně z provozu vyřadit :-)