DĚKUJEME NADACI ČEZ

V souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19, má naše organizace zvýšené náklady s provozem svých služeb. Využili jsme v měsíci dubnu, nabídky Grantové výzy od NADACE ČEZ a podali si žádost na projekt Krizová pomoc 2020, ve výši 50 000,- Kč. Nesmírně si vážíme a děkujeme za tuto podporu v plné výši. Charita Krnov nyní zakoupila 2 krásné dezinfekční stojany, které jsou umístěny v prostorech budovy, dezinfekční prostředky a ochranné pomůcky (rukavice, návleky, apod.) pro pracovníky, kteří je používají při poskytování služeb jak v domácím prostředí uživatele, tak i denním stacionáři, nízkoprahovém zařízení, v pobytové službě, ale i v šatníku při výdeji ošacení a ostatní materiálové či potravinové pomoci.

Uživatelé Denního stacionáře navštívili Arboretum Nový Dvůr

Arboretum Nový Dvůr bylo založeno 1. ledna 1958. Jeho základem je jeden z dendrologicky nejcennějších parkových objektů ve Slezsku o rozloze 23 ha a skleníková expozice. Návštěvou Arboreta Nový Dvůr uživatelé zhlédli bohatou sbírku rostlin, dřevin a bylin. Při procházce parkem uživatelé obdivovali stále živou zeleň smrků, borovic, tisů, jedlí, jalovců,... Dále uživatelé zhlédli skleníkovou expozici tropických a subtropických rostlin včetně ZOO koutku.

Lahodný dar

Moc děkujeme firmě DM HERMES v Krnově za darované řecké jogurty, které udělaly radost a dobrou chuť našim uživatelům pobytové služby Dům dobré vůle Žáry a také rodinám s dětmi v obcích Osoblažska.

Tříkrálová sbírka 2020