Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Přijmeme zdravotní setru do pracovního poměru

Charita Krnov, hledá zdravotní sestru s registrací, praxi u lůžka min 3 roky a řidičským oprávněním sk. B, do pracovního poměru. Jedná se o pozici zdravotní sestry v terénní domácí ošetřovatelské péči v Krnově a okolí. Zájemci se mohou informovat na tel. čísle 725 104 441, 725 104 442. Nástup od 01.03.2017.

Děkujeme, Monika Dudová - ředitelka