TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2018

Právě v těchto dnech pracovníci Charity oprašují kasičky pro koledníky, připravují jejich zapečetění na obecních úřadech a magistrátech. Charita Krnov do Tříkrálové sbírky, která bude probíhat ve dnech od 1. 1. do 14. 1. 2018 zapečeťuje 100 kusů pokladniček ve 22 obcích a městech. Od 1. ledna  můžeme potkávat koledníky na ulicích, a pokud máme štěstí, protože skupinek nebývá mnoho, zazvoní u našich dveří. Koledníci nevybírají jen peníze, ale také přinášejí svým zpěvem radost, rozdávají drobné dárky a na dveře těm, kdo si to přejí, píší požehnání C+M+B, což mohou být iniciály tří králů Kašpara, Baltazara a Melichara, ale také první písmena latinského výrazu Christus mansionem benedicat: Kristus požehnej tomuto domu. Vybrané peníze pak slouží k rozvoji charitních služeb, pomoci lidem bez domova, těžce nemocným, lidem v nepříznivé sociální situaci a také k nákupu kompenzačních pomůcek.

Tříkrálová sbírka, která má v Česku už dlouholetou tradici, nám umožňuje projevit solidaritu s těmi, kteří mají různé životní těžkosti.

Pomozte nám letos sbírku také zorganizovat! Sháníme koledníky a k nim dospělý doprovod. Pokud byste měli zájem pomoci s koledováním při Tříkrálové sbírce, kontaktujte prosím Charitu Krnov, osobně nebo na telefonním čísle 725 104 454. Děkujeme

Těšíme se na Vás! Kolektiv pracovníků Charity Krnov