Letní osvěžení

Aktivizační pracovnice krnovské Charity - Domu dobré vůle v Městě Albrechticích - Žárech, připravily v posledním červencovém týdnu pro své uživatele pravé letní osvěžení. Uživatelé si mohli připomenout a zavzpomínat, jak je příjemné strávit dovolenou například u moře. Každý si vyzkoušel, jak se sype mořský písek mezi prsty, potěžkal kamínky nalezené na pláži, mohl si prohlédnout schránky mořských živočichů. Klienti se živě zapojili do debaty, co všechno by si na takovou dovolenou přibalili do zavazadla. Nezapoměli samozřejmě na plavky a cestovní doklady. Dovolenkový zážitek pokračoval ukázkou mořské hvězdice, mušliček a škeblí.  O úplný závěr se postarala jedna z aktivizačních pracovnic převlečená za zmrzlinářku a každý uživatel své dovolenkové zážitky doplnil i o chuťový vjem, jak chutná kopečková zmrzlina do kornoutku.

Dopoledne na zámku

Dne 25. 7. strávili uživatelé, Domu dobré vůle žáry, dopoledne na zámku ve Slezských Rudolticích. Prohlídka zámku naše uživatele doslova uchvátila i přes drobné překážky v podobě několika schodů při vstupu do zámku. Naši uživatelé spolu s doprovodem viděli celou expozici zámku, dámy obdivovaly interiér a vystavené umění, pánskou část skupinky zase zaujala výstava historických zbraní. Prohlídka následně pokračovala do zámeckého parku a do cukrárny na zmrzlinu.

Humanitární cesta na Ukrajinu

V areálu Charity Krnov probíhá nakládka kamionu Isolit-Bravo (sponzor dopravy), který dnes poveze do našeho partnerského města Nadvirna na Ukrajině nemocniční postele (110 ks), noční stolky (100 ks) a matrace (110 ks), paletu s dětskými plenami a pracími prášky, paletu školních potřeb a několik pytlů hraček. Tuto pomoc nakládají pracovníci MÚ Krnov a pracovníci Charity. Materiální pomoc získala Charita Krnov od různých dárců. Tím hlavním byl Moravskoslezský kraj, který posílá nepotřebné vybavení z nemocnice v Třinci a hračky. Dary v Nadvirne osobně předá ředitelka krnovské charity Monika Dudová.