Charita Krnov slaví 25 let pomoci lidem

Společenským setkáním, které se konalo v pátek 23. června odpoledne v sídle Charity Krnov, vyvrcholily celotýdenní oslavy 25 let její existence. Mezi účastníky nechyběli bývalí a současní zaměstnanci Charity, včetně bývalých ředitelek, zástupci poskytovatelů sociálních služeb, dobrovolníci z šatníku a mnoho dalších. Pozvání přijal také dlouholetý významný dárce Charity Krnov pan Dalibor Tesař a mimo jiné nás navštívili i zástupci Městského úřadu v Krnově, odboru sociálního, kteří Charitě Krnov předali poděkování starostky města ve formě Pamětního listu a nádherného velmi chutného dortu. Až z Ukrajiny na oslavu přijel otec Andrij Budzak, zástupce Charity Nadvirna, s níž krnovská Charita spolupracuje v oblasti humanitární pomoci. O dobrou náladu se po celou dobu staral Dixieland Jazzsle ze ZUŠ Krnov. Během oslav byla možnost se občerstvit, zavzpomínat si prohlédnutím fotografií z každého střediska, které Charita Krnov provozuje.

Akce v Denním stacionáři při oslavě 25 let Charity Krnov

Ve čtvrtek 22.6., se uskutečnila v prostorách Denního stacionáře přednáška na téma: Nepoctiví prodejci (Šmejdi) pro starší a pokročilé. Tato přednáška byla pořádána Dluhovou poradnou Lexikona, která je také jednou ze sociálních služeb v městě Krnov. Lektorka velmi hezky přednesla, jak k těmto lidem přistupovat, jak nepodepisovat nevýhodné smlouvy a jaká rizika mohou nastat, pokud si tyto lidi pustíte do svého bytu. Do přednášky se zúčastnění zapojili a přispěli i vyprávěním svých příběhů s podobnými zkušenostmi. Během přednášky bylo nabídnuto drobné občerstvení, na které jsme se pilně předešlý den připravovali.

Pečení koláčů

Ve středu 21. července, nám Charita provoněla koláčky, které byly pečeny jako občerstvení pro připravovanou přednášku v rámci Denního stacionáře a pro setkání, které bylo vyvrcholením oslav Charity Krnov 25 let pomoci lidem. 600 krásných a vynikajících koláčků upekli příznivci Charity a to bývalá paní ředitelka Sylvie Mičková, její manžel pan František Mička, který pečlivě koláčky hlídal v troubě, a s touto důležitou činností, mu pomáhal pan Karel Siuda.Jeho manželka paní Jana Siudová připravovala těsto a koláčky, s tím vším jim také pomáhala paní Libuše Macháčková. O dodání vynikajícího receptu a přípravou těsta s pečením se postarala bývalá vrchní sestra Charity Krnov, paní Alena Čepková.