Elektroinstalace na Charitě

V těchto dnech probíhá na Charitě Krnov celková elektroinstalace, nové osvětlení a snižování stropů. Prosíme vás všechny, kteří nás na Charitě navštívíte o strpení,  při vyřizování vašich požadavků. Charita uzavřena není a vše se koná za plného provozu. Do této opravy, která opravdu probíhá ve všech střediscích sociálních služeb a i kancelářích, jsme se mohli pustit díky dotačním titulům a také finančního daru od, pana Andreje Babiše, který jsme získali v loňském roce na základě podání žádosti z výzvy 52 milionů na dobrou věc.

Mnohokrát děkujeme a již se moc těšíme na krásné a opravené prostory, ve kterých se bude líbit nejen nám pracovníkům, ale i našim uživatelům a zájemcům o služby.

Dopoledne s pivečkem

První týden v září si mohli uživatelé, Domu dobré vůle Žáry, vzpomenout na dobu, kdy si zašli do hospůdky nebo restaurace na dobré vychlazené pivečko. Aktivizační pracovnice přichystala pro všechny povídání o chmelu, různých druzích piva a také provozu samotných pivovarů. Uživatelé mohli shlédnout ukázku na DVD, jak se pivo vyrábí od samotného začátku, až po finální výrobek.  Všichni  měli možnost ochutnat nealkoholické pivečko s příchutí grepu. Vychutnávali si jej v doprovodu písniček o pivu.

Zažít Bruntál jinak

V první zářijovou sobotu, jsme přijali pozvání na sousedské slavnosti Zažít Bruntál jinak! Celý areál 1. ZŠ na Jesenické ulici v Bruntále se 1. 9. 2018 proměnil v pouliční festival pod širým nebem. Za Charitu Krnov jsme se představili s Půjčovnou kompenzačních pomůcek. Vedle nás bylo spoustu místních organizací a činorodí občané v nepřeberném množství stánků prodávali jídlo, pití, oblečení, ale i návštěvníky učili  řemeslům, představovali své umění a dovednosti, zpívali, tančili, cvičili Zumbu, hráli divadlo, apod. Byly jsme mile překvapeny zájmem velikého počtu dětí o možnost vyzkoušet si invalidní vozíček, chodítko na kolečkách i bez, WC křeslo.