Posláním našeho domova je celoročně poskytovat nepřetržitou pomoc, podporu a péči jednotlivcům i manželským párům se stařeckou demencí, Alzheimerovou demencí a ostatními typy demencí, kteří nejsou schopni zajišťovat své základní životní potřeby ve vlastním sociálním prostředí, a to ani s pomocí své rodiny, terénní sociální služby nebo z jiných závažných důvodů.

CÍLOVÁ SKUPINA

• osoby s chronickým duševním onemocněním
  • osoby s chronickým onemocněním
  • osoby s kombinovaným postižením
  • osoby s mentálním postižením
  • osoby s tělesným postižením
  • osoby se zdravotním postižením

Věková struktura cílové skupiny:

senioři nad 55 let s přiznaným invalidním nebo starobním důchodem

Kapacita zařízení:

29 klientů

Co má udělat zájemce o poskytování sociální služby v Domu dobré vůle Žáry?

1. Získat Žádost o poskytování sociální služby (ke stažení na webových stránkách či k vyzvednutí přímo v kanceláři sociálního pracovníka v zařízení).
  1. Vyplněnou Žádost včetně Posudku praktického lékaře zaslat na adresu Dům dobré vůle Žáry, Žáry 3, 793 95 Město Albrechtice, nebo Charita Krnov, Hlubčická 297/3, 794 01 Krnov nebo také osobně odevzdat v zařízení Domu dobré vůle Žáry nebo na Charitě v Krnově.
  1. Žádost bude zaevidována a zařazena do seznamu žadatelů, zároveň bude žadatel či jeho příbuzný písemně informován o stavu žádosti a následně bude po domluvě provedeno sociální šetření.

Ceny za poskytování sociální služby:

ubytování:

1-lůžkový pokoj      210,- Kč za den

2-lůžkový pokoj      190,- Kč za den

stravování:

dle typu diety od 150,- Kč (základní racionální) do 155,- Kč

Kontakt:

Charita Krnov
Dům dobré vůle Žáry
Žáry č. 3, Město Albrechtice, 793 95

sociální pracovník: Bc. Daniel Jurčík

email: daniel.jurcik@krnov.charita.cz

Charita Krnov

Hlubčická 297/3,  794 01 Krnov

Bc. Monika Dudová, ředitelka

email: monika.dudova@krnov.charita.cz

Změna provozní doby Půjčovny kompenzačních pomůcek

Upozorňujeme na změnu provozní doby Půjčovny kompenzačních pomůcek.

PONDĚLÍ, STŘEDA, PÁTEK  od 7.00 do 15.00 hodin

ÚTERÝ,ČTVRTEK - rozvoz pomůcek

(vhodná předchozí telefonická domluva)

Děláme radost na Vánoce

Včera jsme do pozdních večerních hodin v obcích Osoblažska a Jindřichovska rozdávali potravinové balíčky a balíčky s masem lidem,kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci. Každý z navštívených moc děkoval a byl dojat. My také, když jsme se lidem dívali do očí zalitými slzami. Děkujeme panu Daliboru Tesařovi za poskytnutí finančního daru,díky kterému jsme mohli udělat před Vánoci radost.

Kolektiv pracovníků Charity Krnov

PŘEJEME POŽEHNANÉ VÁNOCE

Děti z Nízkoprahového klubu Zvídálek se také připravovaly na Vánoce, a to nejen pečením perníčků a cukroví, ale také zdobením stromečku, společnou vánoční besídkou, při které si zazpívaly koledy a rozdaly dárečky.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2018

Právě v těchto dnech pracovníci Charity oprašují kasičky pro koledníky, připravují jejich zapečetění na obecních úřadech a magistrátech. Charita Krnov do Tříkrálové sbírky, která bude probíhat ve dnech od 1. 1. do 14. 1. 2018 zapečeťuje 100 kusů pokladniček ve 22 obcích a městech. Od 1. ledna  můžeme potkávat koledníky na ulicích, a pokud máme štěstí, protože skupinek nebývá mnoho, zazvoní u našich dveří. Koledníci nevybírají jen peníze, ale také přinášejí svým zpěvem radost, rozdávají drobné dárky a na dveře těm, kdo si to přejí, píší požehnání C+M+B, což mohou být iniciály tří králů Kašpara, Baltazara a Melichara, ale také první písmena latinského výrazu Christus mansionem benedicat: Kristus požehnej tomuto domu. Vybrané peníze pak slouží k rozvoji charitních služeb, pomoci lidem bez domova, těžce nemocným, lidem v nepříznivé sociální situaci a také k nákupu kompenzačních pomůcek.

Tříkrálová sbírka, která má v Česku už dlouholetou tradici, nám umožňuje projevit solidaritu s těmi, kteří mají různé životní těžkosti.

Předvánoční posezení v Denním stacionáři

CHARITA  KRNOV VÁS  SRDEČNĚ NA  PŘEDVÁNOČNÍ  POSEZENÍ

KDY:  20.12.2017       v  10.00.hod

KDE:  Charita Krnov v prostorách Denního stacionáře

Připravili jsme pro Vás vystoupení dětí ZŠ Slezské diakonie a také malé pohoštění

Zvídálek pekl perníčky

Děti ze Zvídálku  v měsíci prosinci zvolily své aktivity v adventním duchu. Při svých setkáváních si vyráběly vánoční ozdoby, výzdobu svého klubu, psaly dopisy Ježíškovi, zdobily vánoční stromeček, navštívily vánoční trhy v Krnově a mimo to také upekly a nazdobily perníčky, které byly předány Poskytovatelům sociálním služeb při společném setkání pod Vánočním stromem na náměstí v Krnově.

Mikuláš v Domu dobré vůle Žáry

Do Domu dobré vůle na Žárech dorazil dne 5. 12. Mikuláš a nepřišel sám, jako společníky si vzal anděla i čerta.  Společně navštívili každého uživatele a ti je  uvítali s nadšením.  Mikuláš s andělem rozdávali balíčky a zároveň dávali pozor na čerta, aby si nedovoloval zastrašovat  naše uživatele. Největší nadšení propuklo především ve chvíli, kdy uživatelé začali balíčky otvírat a ochutnávat.

Galerie v Domu dobré vůle Žáry

V našem Domu dobré vůle Žáry, se pracovníci rozhodli zpříjemnit prostory chodeb domova fotografiemi ze společných aktivit a činností s uživateli. Nazvali si prostory "GALERI" a připravili několik nástěnek s fotografiemi, které znázorňují společné chvíle s uživateli Domova např. při rehabilitacích, volnočasových aktivitách, při ručních pracích, hrách, bohoslužbách, pobytu venku s posezením atd. Zachycené okamžiky jsou moc krásné a mnoha uživatelům vybaví i vzpomínky.

Charita Krnov slaví 25 let pomoci lidem

Společenským setkáním, které se konalo v pátek 23. června odpoledne v sídle Charity Krnov, vyvrcholily celotýdenní oslavy 25 let její existence. Mezi účastníky nechyběli bývalí a současní zaměstnanci Charity, včetně bývalých ředitelek, zástupci poskytovatelů sociálních služeb, dobrovolníci z šatníku a mnoho dalších. Pozvání přijal také dlouholetý významný dárce Charity Krnov pan Dalibor Tesař a mimo jiné nás navštívili i zástupci Městského úřadu v Krnově, odboru sociálního, kteří Charitě Krnov předali poděkování starostky města ve formě Pamětního listu a nádherného velmi chutného dortu. Až z Ukrajiny na oslavu přijel otec Andrij Budzak, zástupce Charity Nadvirna, s níž krnovská Charita spolupracuje v oblasti humanitární pomoci. O dobrou náladu se po celou dobu staral Dixieland Jazzsle ze ZUŠ Krnov. Během oslav byla možnost se občerstvit, zavzpomínat si prohlédnutím fotografií z každého střediska, které Charita Krnov provozuje.

Akce v Denním stacionáři při oslavě 25 let Charity Krnov

Ve čtvrtek 22.6., se uskutečnila v prostorách Denního stacionáře přednáška na téma: Nepoctiví prodejci (Šmejdi) pro starší a pokročilé. Tato přednáška byla pořádána Dluhovou poradnou Lexikona, která je také jednou ze sociálních služeb v městě Krnov. Lektorka velmi hezky přednesla, jak k těmto lidem přistupovat, jak nepodepisovat nevýhodné smlouvy a jaká rizika mohou nastat, pokud si tyto lidi pustíte do svého bytu. Do přednášky se zúčastnění zapojili a přispěli i vyprávěním svých příběhů s podobnými zkušenostmi. Během přednášky bylo nabídnuto drobné občerstvení, na které jsme se pilně předešlý den připravovali.